Valeriaan ervaringen

Zoek je naar ervaringen met Valeriaan? Ontdek wat dit kruidenmiddel als medicijn voor jou kan betekenen. We delen een aantal gebruikerservaringen, zodat je weet of dit ook voor jou werkt.

Dit is valeriaan

Ben je nog niet bekend met valeriaan, dan volgt nu wat korte informatie. Echte valeriaan is een kruidenplant die in Azië en Europa voorkomt. Het vormt het bestanddeel voor rustgevende middelen. Je gebruikt het bij perioden van stress angst of nervositeit. Heb je last van slaapproblemen, dan kan valeriaan ook werken. Katten zijn er overigens ook dol op! Dit kattenkruid helpt tegen stress en bij het opvoeden van de beestjes.
Lees meer over valeriaan en katten >>

Ervaringen met valeriaan

Er is veel te lezen over Valeriaan, maar werkt het ook echt? Op de website mijnmedicijn.nl vind je verschillende gebruikerservaringen.

Het blijkt dat 64% van de gebruikers tevreden is over valeriaan

Minder tevreden zijn gebruikers over de bijwerkingen. Meer hierover lees je hieronder. De meeste gebruikers zijn erg tevreden en vinden valeriaan rustgevend, ontspannend en ze slapen er goed op. Natuurlijk zijn er ook minder goede ervaringen, die voornamelijk over bijwerkingen of een verminderde werking gaan. Met name tegen slapeloosheid wordt de werking als wisselend ervaren. De één reageert gewoon anders dan de ander op het kruidenmiddel.
Wat ook nogal eens genoemd wordt is de onprettige geur en smaak van de gedroogde valeriaanwortel voor valeriaan thee.

valeriaan ervaringen

Je hebt vast al gelezen dat valeriaan een aantal bijwerkingen kan hebben.

Het gaat hier voornamelijk om buikpijn en misselijkheid. Dit zijn dan ook de bijwerkingen die gebruikers melden. Overige bijwerkingen zijn niet bekend.

Afbouwen

Valeriaan helpt echt wanneer je in een stressvolle periode zit of veel piekert. Neem voor enkele dagen valeriaan tabletten of druppels in. Je mag dit voor langere periode gebruiken. Is dit voor een aantal maanden, dan is het raadzaam om niet plotseling te stoppen. Er kunnen dan ontwenningsverschijnselen optreden. Beter is om de dosering valeriaan langzaam af te bouwen.

Het is niet te zeggen bij welke dosering of periode van gebruik dit middel verslavend is. Dit komt omdat valeriaan bij iedereen anders werkt. Gebruik je dit niet langer dan 2 tot 3 weken, dan is er geen sprake van een verslavende werking.

Zelf je ervaringen met valeriaan toevoegen

Heb je ervaringen met valeriaan en wil je deze met anderen delen? Doe dit dan op meldpuntmedicijnen.nl.